lauantai 28. helmikuuta 2009

7 lasta

Ei, en odota kolmosia, vaan Osmolla on yksi ja Almalla kaksi yökyläkaveria. Naurua, kiljumista, naurua! Kivaa! Ainakin lapsilla... eh he he!

Almalla on Jessica ja Teanne, Osmolla Jaylan. Leipomista, pizzan tekemistä, uimista, legoja, pyssyleikkejä, meikkejä... vaikka mitä!

Jaylan ja Osmo lähdössä uimakisaan.

Pleikkaa.


Amos on just tyttöjen kanssa, tytöt sanovat hienosti ääntäen "Amos, tule! Tule, please". =)

Jaylan, jonka isoäiti julkaisi vain pari kuukautta sitten ensimmäisen maori-englanti sanakirjan Uudessa-Seelannissa taas kertoi, että kun he sanovat "moi moi", se tarkoittaa, "I am sleepy", "minua nukuttaa".

Pojat pizzalla.


Tytöt ovat viilettänee jo meikeissä ja kampauksissa ohi, mutta ei tässä kuulkaa ehdi kuvailla. Amos on mennyt flunssansa kanssa takapakkia, tosi kipeän oloinen; nenä vuotaa, raukka kitisee pahaa oloa, ruoka ei maistu. Ja hampaitakin tulee koko ajan. Viimeksi, kun laskin, niitä oli 15, voi olla jo enempi. Ja jos ei ole, niin pian on kitinästä ja kuolalitroista päätellen. Itseasiassa kurkkasin tässä välissä sinne suuhun ja sieltä on poskihampaat tulossa...ilmankos itkettää. Yksikin hammas oli niinkuin idästä ja lännestä läpi, mutta pohjoisesta, etelästä ja keskeltä ihan piilossa!

Lähdenpä lasta lohduttelemaan!

"Hus & Hem" helmikuun numero

Nyt esittelen muutamia kuvia kodista, koska tiedän muutaman ainakin niitä odottavan. Nämä ovat näppäyksiä tässä äkkiseltään, ei ehkä ihan kuitenkaan siis Hus & Hem:n sivuilta... =) Ja sisustushommat kesken ja silleen...

Tässä ensin olohuoneesta kuvia. Nyt, vuoden kuumimpana kuukautena voisi turisti ihmetellä, miksi aussitalossa on takka! Mutta kun olemme jo yhden talven täällä eläneet, tiedämme sen olevan ihana kylminä aamuina ja iltoina talvisaikaan. Eihän tämä varaava takka ole, mutta lämmittää edes tulen palaessa. Ja puita on ihana serkkuni Maria luvannut meille pihamaaltaan! =)

Kun istuu soffalla takan vieressä, näyttää tältä.


Kun kääntää päätä oikealla, näyttää tältä. Tuo verkko-ovi vie autotalliin, jota parhaillaan sisustan työhuoneekseni.


Soffalta kun nostaa pyrstönsä ja kääntyy oikealle, näyttää tältä. Eli ruokailutila on ikäänkuin yhtä olohuoneen kanssa.


Olohuoneesta pääsee patiolle. Siellä on grilli, pöytä yms.ja sieltä pääsee uima-altaalle...ja viemään pyykkejä kuivumaan. =)


Tavallinen keittiö...mutta toimii! =) Kivaa ovat nuo avattavat ikkunaluukut, saa suoraan astiat ja ruuat pihapatiolle. Tämä keittiö näyttää pimeältä; niin se onkin. Tämä asunto on paljon pimeämpi verrattuna edelliseen.


Kyökistä näkymä ruokailtutilaan. Ja muuten ulko-ovelle. Tuon tiiliseinän takana on Janin työhuone. Eka huone oikealla ulko-oven vieressä on Osmon huone, seuraava Otson ja sitten on vierashuone.


Otson huoneesta palanen ... Jani sattuu vetelemään hirsiä siinä juuri...


Alman huoneesta nurkka.


Osmon huoneesta nurkka. Otson ja Osmon huoneen välissä on tuollainen tilanjakajaseinä.


Otson huoneesta sama seinä.


Makuuhuoneesta.


Näistä ovista pääsee minipatiolle. Sinne pitää hommata pari pikkutuolia ja pikkuinen pöytä, vahva lukko oveen ja viettää romanttisia kuutamoiltoja, välillä pulahtaen porealtaaseen... Ollaan me jo kerran testattu. =) Iltaisin vaan uni painaa luomia, Amos nukkuu yöt tosi levottomasti. Me ollaan aika väskiä Janin kanssa.



Uima-allas, joka on "party pool". Tuo keltainen tiilitys keskellä on suihkulähde, josta tulee myös valoja. Eli pimeällä voi uida bilealtaassa... =) Ulkona on kaiuttimet, että saa musiikkia ja patiolla oikein muurattu jääallas... johon siis on tarkoitus laittaa jäitä ja juomia. Meillä se on kyllä tyhjä. =)


Mä leikin, että tämä on Frida Kahlon talo Meksikossa. Se mielleyhtymä tuli kelta-vihreästä tiilityksestä ja kaktustiilistä patiolla. Ei paljon tarvita, jos on lentävä mieli. =)

6.2.2009 täytti ...

...Amos 1 vuotta!!!


Amos on touhukas lapsi, niinkuin varmaan kaikki maapallon yksivuotiaat! =) Amos tykkää katsella kuvia kirjoista ja kuunnella, kun joku kertoilee niistä. Amos rakastaa musiikkia. Amos juosta touhottaa ympäri ämpäri kotia ja siivoaa. =) Hän luuttuaa kankailla, pyyhkeillä, vaatteilla lattiaa; lakaisee harjoilla lattioita jne.


Hän myös tyhjentää tiskikonetta, kun vaan kuulee jonkun avaavan luukun, ja sen hän kuulee kuin Teräsmies, vaikka olisi ulkona! =) Hän haluaisi leikkiä myös pistorasioilla, tietokoneilla, cd-soittimilla, leipäveitsillä jne. Tai kiipeäisi takkaan...


Mutta oppii nopeasti, kun kieltää tarpeeksi usein. =)

Amos leikki vierashuoneen vaatekaapeissa, sieltä löytyi tällä kertaa nuken tutti!

torstai 26. helmikuuta 2009

Tervetuloa uuteen blogiini!

Jatkan kyllä ihan samaan tyyliin kuin vanhaakin blogia...

Huomasin, että tekstit ja kuvat alkoivat hävitä satunnaisesti vanhoista päivityksistä. Ehkä ohjelman/blogin muisti alkoi täyttyä. En tiedä, en ole kovin tietoinen noista asioista, mutta joka tapauksessa... uusi vuosi, uusia asioita tulossa... uusi blogi on varsin paikallaan. =)

Yritän myös hiukan rajoittaa tämän blogin lukijakuntaa, koska vanhan osoite levisi ja levisi, eli olethan ystävällinen, etkä jaa saamaasi blogin osoitetta, kiitos! =)