lauantai 28. marraskuuta 2009

Laimea kulttuurishokki?

Istun tässä aamukaffella... pienet pojat katsoo telkkaria, Jani on töissä, isot lapset nukkuu... Blogista on tullut vähän enemmän valokuvakansio ja tapahtumien raportointipaikka verrattuna alkuaikoihin. Syvälliset jutut käydään läpi läheisten kanssa skypessä, sähkäpostissa, kirjeissä, sekä itselläni on monta päiväkirjaa, muistikirjaa jne. =)

Mutta yksi asia on pyörinyt päässä jonkin aikaa:

Kaipaan suomen kieltä!!!


Kaipaan voida käyttää sanoja, kuten:


-pellavapää
-kuunsilta
-hienonhieno
-aallonharja
-jylhä
-kepeä

jne.

Kaipaan sitä, että voi ilmaista itsensä JUURI niinkuin tuntuu, tarkoittaa ja haluaisi.

Se on eri asia kuin osata kommunikoida.

Kaipaan sitä, että voi sanoa lauseita ja sananlaskuja, joissa on vivahteita ja jotka illmaisevat syvästi ja tukevat asiaa, josta puhutaan.

Onko tämä ensimmäinen hetki yli kahteen vuoteen, kun alan oikeasti kaivat Suomeen? Ehkä, ehkä ei.

Ruisleipää voi leipoa ja rakkaiden kanssa voi pitää yhteyttä, mutta aussit eivät edelleenkään puhu suomea!!!

perjantai 27. marraskuuta 2009

Mukavaa viikonloppua!!!

Meillä on tiedossa pitkästä aikaa viikonloppu ystäviä tapaillen. Kivaa! =)

Eilen olimme mahtavassa loppuvuoden konsertissa lasten koululla. Alma esiintyi bändissä soittaen huilua ja tanssiryhmissä. Esitykset olivat upeita ja fiilis mahtava! =) Kuvia myöhemmin, ehkä vasta ensi viikolla, koska tosiaan viikonloppu on täynnä ohjelmaa, mutta joskus kuitenkin...

Osmo ja Amos ovat flunssassa, muuten kaikki voivat hyvin.

Täällä on todella kuumia päiviä jo, vaikka virallisesti kesään on vielä muutama päivä... ;) Joulufiilistä saa etsimällä etsiä... ollaan kuitenkin jo haettu glögiä Ikeasta ja joulusillit ja muutkin ostettiin samalla... pipareiden liepomista suunnitellaan yms.

Minulla on töitä mukavasti nyt ollut koululla kouluavustajana ja klinikalla on käynyt joka viikko asiakkaita. Nyt on ollut enemmän vyöhyketerapiaa, vähemmän hierontaa, mikä on ihanaa!!! =) Muutama asiakas on jo alkanut käydä vakituisena. Niin ja operekisteröinnin pitäisi tulla pian, ensi vuonna teen sitten open sijaisuuksia myös.

Janillakin menee töissä suorastaan hienosti, että kaikki on nyt oikein mallillaan täällä päin palloa!

On ollut kiva saada viestejä ja kirjeitä teiltä muutamilta, joista ei ole vähään aikaan kuulunut. Kirjoitelkaa muutkin, kiitos...meiliä, kirjeitä, valokuvia! =) Niitä on ihana lukea ja katsella!

Laitan pari kuvaa mun seminaariviikonlopusta. Ja samalla toivotan ihanaa viikonloppua kaikille!!! =)

Sen seminaaripaikan etualalla oli iso lummelampi! Tämä taitaa olla toisena päivänä otettu kuva.


Muutama metri siitä ja siellä näin ne mainitsemani kolme isoa kengurua!!! Tässä yksi.


Paikan nimi oli siis Coolum ja siellä oli vuori Mt. Coolum. Maisemat ja energiat olivat mahtavat!!! Tämä kuva on resortin pihalta.


Täs mää olen rantakävelyllä lounastauolla... yksin... hiljaa... vain meren ääni... hiekka jalkapohjien alla... aurinko... ren-to-ut-ta-vaa!!! =)=)=) Ja kyllä vaikutukset tuntuvat vieläkin... olo on selkeä, rauhallinen ja rentoutunut! =) Ehkä jollain on aina... mulla ei!!! =)=)=)



Loppuun vielä kuva lumpeesta ja samansävyisestä sudenkorennosta (oikealla kukasta).

maanantai 23. marraskuuta 2009

Luontoelämys

Olin viime viikonloppuna 3 - päiväisessä seminaarissa. Se oli mielettömän antoisa kaikin mahdollisin tavoin. Paikka oli Coolum , täältä noin 140 km pohjoiseen. Seminaari oli hienossa resortissa... se oli kyllä elämys kaikin puolin... tauoilla kävin meren rannalla kävelyllä jne. Yövyin edullisemmassa motellissa vähän kauempana. (Mutta tiedoksi jollekin, joka kaipaa lomakohdetta siltä suunnalta, varsinkin jos tykkää golfata, aikan nimi oli "Hyatt Regency Resort, Coolum".)

Siitä juttua lisää privaatisti kamujen ja ainakin äidin kesken. =) Ehkä laitan kuvia, jos ehdin, myöhemmin, mutta nyt yksi video!!!

Yhdellä aamukävelyllä pääsin IHAN lähelle isoja kenguruita ensimmäistä kertaa luonnossa. Niitä oli kolme. Tässä videopätkä siitä, kun uros vihdoin kyllästyi siihen, että poikanen on hermostunut, kun minä kuvailin heitä aika kauan...ja lähellä. Hän tuuppi poikastaan (joita täällä kutsutaan nimellä ´Joey´) eteenpäin ja kävi sitten vähän uhomaan minulle. En tiedä, kuuluuko tästä videosta, kun sanon "it´s all right"...sanoin sitä silloin isäkengurulle. =) Mutta ehkä tarkoitin itselleni... =) En viitsinyt testata, alkaako iskä potkia mua"pikkuruisilla" takajaloillaan...

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Onko mitään rentouttavampaa kuin BIITSIELÄMÄ!!!???

Tosiaan... melkein pari viikkoa eletty elämää ilman nettiä... aluksi oli outoa, sitten tottui ja se jopa vähän rauhoitti oloa, kun ei käynyt koneella joka päivä!!! Täytyykin toistaa joskus ihan vapaaehtoisesti. =) (Nyt se johtui meidän nettisopimuksesta.) On se kyllä niin kätevä asia, ettei pois kokonaan antaisi... mutta se jotenkin koukuttaa.... huomasimme...

No...se siitä!

Niin... tähän melkein kahteen viikkoon on tietenkin mahtunut paljon kaikenlaista... koulua, töitä, kivoja retkiä, ystävien tapaamisia, leikkejä, hommia, asioiden järjestelyjä... vaikka mitä! En nyt ala luettelemaan kaikkea tänne... muutaman kuvan laitan ihanasta viime viikonlopusta!!! Minä, Jani ja isot lapset olimme retkellä! Se oli todella RAUHALLISTA, ihanaa, rentouttavaa...kiitos vieläkin Nellille, kun oli Amoksen kanssa kotona. Huh huijaa, että tuli todettua, miten äänekäs, aktiivinen ja vaativa on 1-vuotiaan seura!!! =)

Olimme Byron Bayssä, lähinnä, sekä lauantain että sunnuntain. Yötä olimme Ballinassa. Kuvia.



Seuraava päivitys odotettavissa ensi viikolla, vipinää on nimittäin niin paljon tulevina päivinä! Niinkuin varmaan muillakin... Muistetaan kuitenkin rentoutua välillä... =)


"Sydämen hiljaisuus ja rauhan löytäminen
kiireen keskellä
voi tapahtua rentoutumisen kautta"

tiistai 17. marraskuuta 2009

Tervehdys pitkästä aikaa

Meillä oli nettitaukoa, siksi en ole päivittänyt blogia, eikä olla voitu skypettää. Nyt on linjat auki, joten skypetellään taas!!! =)

Täällä kaikki oikein hyvin. Kovin on jo kuuma sää... joulun tulo alkaa näkyä kaupoissa, mutta sää edelleen haittaa ymmärtämästä, että se tosiaan on pian joulu! =)

Pistän joitain kuvia mahd. pian tänne!

Voikaa hyvin!!!

lauantai 7. marraskuuta 2009

Osmon juhlat

Talo on juuri hiljentynyt. Meillä oli 11 pikkuvierasta... "onneksi" kaikki kutsutut eivät päässeet! ;) Eli Osmo vietti synttärikutsuja ystäviensä kanssa. Synttäripäivähän on vasta 19.12. mutta me päätimme järjestää juhlat ajoissa, koska viime vuonna aina kun meidän piti lähettää kutsu jollekin päivälle, tuli jonkun ystävän kutsu... ja sitten joulukuun puolessa välissä olikin jo aikamoiset joulutohinat! Jäi juhlat juhlimatta siis... No... joo... siis asiaan...

Vieraat voivat tulla...pöydät valmiina!


Tässä lauletaan "Happy Birthday" ja sen perään "Paljon onnea vaan"!


Tässä Osmon tilaama valomiekkakakku! Sankarille oikein mieluisa, vaikkei ylläkään samaan tasoon kuin ystäväni Annikan ja Essin kakut. Kannattaa kurkata Annikan ja Essin kakkusivuille, jos haluatte vinkkiä, ideoita tai vaan ihailla!!! Siis klikatkaapa tästä siinä tapauksessa! Äiti ja isä ja Vesa ja muut tutut... nää on Atten siskot Annika ja Essi!!!)


Nää oli naamiaiset ja Osmo oli Michael Jackson! =) (Sankari hymyili kyllä luonnossa enempi kuin tässä kuvassa... taitaa olla masu liian pullollaan namia...)


Naapurin Kaitlin ja Reyelle. Molemmat Osmon TOSI bestiksiä!!!


Jack, Meri, Valtteri ja Tanieka!


Leikkejä.


"Nyt kyllä nappaan keksin... tai kaksi!"


Otso teki perjantaina marsipaanin ja kermavaahdon jämistä yllärikakun. Olin hieromassa yhden asiakkaan pe-illalla ja kun tulin kotiin, pöytä oli katettu ja tämä kakku pöydässä! =)


Mukavaa viikonlopun jatkoa!!! =)

Laitan tänne vielä pätkän kutsujen alkumetreiltä.

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Nyt lupaamiani kuvia viime viikon jutuista

Halloween paraatista lauantaina. Väkeä oli kadut piukassa. (Manly)



Viehättäviä tyyppejä kulkueessa...


Nämä kävelivät puujaloilla ja esittivät tulen kanssa temppuja. Se oli aika hienon näköistä...


Alma käveli tanssiporukan kanssa kulkueessa.


Alman tanssiesityksestä.


Sitten kuvia mun ja Janin reissusta; su-ma. Olimme yötä kauniissa vanhassa puutalossa, Mt. Tambourinella. Siinä on siis nyt Bed and Breakfast-toimintaa. Paikan nimikin oli oikein osuvasti "Amore". =) Tässä kuvia tosi romanttisesta sisustuksesta. On tosi ihanaa olla jossain kauniissa ja erilaisessa ympäristössä välillä. Se virkistää, piristää ja antaa energiaa! =) Sitä niinkuin siirtyy toiseen aikaan, paikkaan ja "elämään"...

Yleensä kun menemme johonkin kaksin, käymme aika monessa paikassa ja kävelemme metsissä ja rannoilla tuntikausia. Tällä kertaa me pääasiassa vain OLIMME. Se on hyvin suositeltavaa kaikille, joiden päivät yleensä täyttyävt ziljoonasta tekemisestä, muistettavasta ja hoidettavasta... kuten meidän!

Oli mukava huomata, että sitä sentään OSAA vielä vaan olla... =)

Kuistilta.


Sisältä.


Iltapalalta parvekkeellamme. Ei haluttu mennä ravintolaan tms. Haluttiin olla rauhassa "kotona"... meillä oli juustoja, hedelmiä, suklaata ja valko-, puna- ja portviiniä! =) Pysyttiin silti kohtuudessa!!! Tietenkin...


Alakerrassa oli olohuone, jossa sai viettää aikaa...lueskella tms. Siellä oli myös aamiaishuone. Tapasimme aamiaisella Niels:in, joka oli syntyjään tanskalainen. Oli lentänyt Perthistä tapaamaa ensimmäistä lapsenlapsensa lasta! Hän on seilannut maailman merillä...myös Turussa, Helsingissä... kuten Hawaijilla, Hong Kongissa... kaikkialla!


Aamukävelyltä maanantaina. Eukalyptusmetsän tuoksu on NIIN raikas!!!


Nyt lepäämään... hyveli yöteli! Loppuun vielä paljas eukalyptuksen runko... on niin nätti!