sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

No ny ne o tääl! =)

Ninan äiti ja veli saapuivat eilen yöllä! On ihanaa olla läheisten kanssa yhdessä. Mitkään sanat eivät riitä sitä kertomaan.

Nyt muutama satunnainen kuva:

Yöllä lähdössä hakemaan mammaa ja Vesaa. (Jani ja Amos jäivät kotiin.)


Ja sieltä ne sitten tuli... Minä ja äiti samoissa puuhissa... kamera ojossa! =)

Äiti ja Vesa kommentoivat trooppista yötä ja veljestä tuntui hyvin oudolta ajaa VÄÄRÄLLÄ puolella tietä! =) Ja meinasi heti rattiinkin hypätä... ;)

KILOJA salmiakkia, KILOJA ruisleipää, KILOJA lehtiä ja kirjoja... plus muuta tuliaista...Meitä hemmoteltiin!!!!! Tuo kassi on täynnä salmiakkia ja vähän suklaatakin... "vähän"... =)

Nam nam nam nam...


Kaikki kävivät ylikierroksilla... ei pystytty heti menemään nukkumaan... tässä miehet vaihtavat kuulumisia.


Alma sovittelee tuliaismekkoja kello 1 yöllä... tässä yksi. SELINALLE TERVEISIÄ! =)=)=) Ja kiitoksia, kaikki oli mieluisia ja ihania! =) Teitä ikävä! =)


Aamulla uimassa. Mamma ja lapset!


Markkinoilla ja puistossa aamulla.



(Seuraavassa Amoksella on ponihäntä, ei vielä leikattu hevilettiä pois!) =)



Käytiin myös mm. Mt. Cootchalla ja vähän, sieltä en nyt laita kuvia, koska on aika mennä illallista valmistamaan! =)

Ihanaa on!!! =) MUTTA OLKOON!!! =)=)=)=)=)=)=)

torstai 25. maaliskuuta 2010

Normaalia arkea, IHANAA! =)

Elämä tuntuu helpolta ja ihanalta, kun ei ole muuttoa päällä ja Jani kotona normaalisti. (Eli käy päivisin tekemässä töitä, mutta hänet näkee joka aamu ja iltapäivä ja ilta. ) Oikein lamaannuttaa ajatus siitä, että työt alkavat taas parin viikon kuluttua tohinalla. No, onneksi se kiireisin aika on aina ne viimeiset 6 viikkoa, eikä koko 5 kk. Ja hei te naiset, joilla on mies kotona aamuin, illoin ja viikonloppuisin, muistakaahan arvostaa sitä! =) =) =)

Vaikka ollaan kipeitä, tuntuu ihanalta! =) Meillä on 4:llä ollut antibioottikuuri. Tai oikeastaan 3:lla on vieläkin.

Pojat aloittivat jalkapallon. Ovat tosi innoissaan. Kuvia tulevaisuudessa.

Koulussa menee varsin mukavasti. Otso on erityisen innostunut kotitaloudesta ja ranskasta. Alma kaikesta, samoin Osmo. =) He laskevat viikonloppuisin tunteja, että pääsee taas kouluun... =) Osmo sai tällaisen musalippiksen musaopelta, kun oli ollut niin kiltti ja reipas... ja varmaan laulanut lujaa ja korkealta! =)


Täällä "lahjotaan" oppilaita enemmän kuin Suomessa, onneksi Suomessakin tietenkin kehutaan ja kannustetaan! =) Olemme huomanneet tämän ilmiön aikuisten maailmassakin. Suomessa, jos olet ammattijärjestön jäsen, maksat jäsenmaksun ja saat kortin, jota voit käyttää tarvittaessa. Täällä saa A4 tai jopa A3 -kokoisia todistuksia seinille ripustettavaksi plus muuta tilpehööriä.

Alma menossa pian toisen kerran käsispesialistille, joutuu ehkä käden leikkaukseen... katsotaan nyt.

Minä olen käynyt koko täällä olo ajan erilaisissa henkisissä ryhmissä ja naisryhmissä, kursseilla, seminaareissa ja kaikenmoisissa tapahtumissa. Se on ollut harrastus, henkireikä ja oikeastaan elämäntapa. En ole niistä juurikaan kuvia julkaissut, ihan muiden kuvissa olevien ihmisten yksityisyyden vuoksi. Tässä kuitenkin nyt pari kuvaa. Käyn joka toinen tiistai ryhmässä "Sisterhood". Vedämme ryhmää vuorotellen. Tässä kuvassa yksi paras aussiystäväni Rebecca. =) Aiheena itsensä kehittäminen, henkinen kehitys, naiseus jne. jne. Näistä nais"ringeistä" saa valtavasti tukea ja voimaa! =)


Paikka on Junjarina, Healing Center. Yksi yökuva pihalta.


Olen käynyt siellä ja muualla läpi kiireistenkin aikojen, mutta nyt näistäkin saa enemmän irti ja nauttii enemmän. Käyn muissakin ryhmissä säännöllisen epäsäännöllisesti! =)

Nappasin tänään kuvia töistä, klinikalta. Tässä odotustila.


Tässä mun huoneesta "palanen". =)


Mulla on monia vakioasiakkaita. Eräs lempiasiakkaani on Silvia. Hän käy mulla 2 kertaa viikossa. Aikanaan Länsi-Saksasta maailmalle lähtenyt nainen. Hän oli matkalla Malesiassa, josta sain häneltä ihanan kortin ja tänään hän toi vielä tuliaisiakin. =) Minulle onnenriipuksen, Amokselle vaatteita ja pehmolelun. =) Lisäksi hän toi esitteitä sikäläisestä hieronta- ym. tarjonnasta. Ihana ihminen! =)


No, nyt lopetan turinoinnin... Amos herää varmaan ihan kohta ja pian tulevat lapsetkin koulusta... ihanaa, kun ei tarvitse enää hakea heitä autolla! Iltapäivällä: Almalla tanssi, Osmo kaverille, sitten harkkoihin. Illalla rentoutumista. (En ole voinut käydä kuntosalilla jotain 3-4 viikkoon, kun olen ollut niin kipeä.)

MUTTA...

Ylihuomenna, yöllä, hyppään autoon, ajan lentokentälle suurkaupungin valoissa, parkkeeraan auton, kävelen laskeutuvien lentojen terminaaliin... ja odotan hepulissa, koska näen veljeni ja äitini kasvot... ja sitten KILJUTAAN! =) ...tai itketään... =)

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Laitan vielä yhden postauksen: Sitä sun tätä!

Tässä alempana on nyt iso postauspläjäys, että rullatkaahan alaspäin kiinnostuneet. On äärettömän rentouttavaa viikkokausien jälkeen vaan kirjoittaa arjesta ja laittaa kuvia. =) (Murto-osa... tässä on ollut yhtä sun toista menoa melkein kaikilla meillä. Sairastettu ollaan myös eli juostu lääkärissä ja apteekissa... mutta jotakin juttua blogiinkin.) =)

Tässä nyt kuitenkin viimeinen pläjäys ja sitten jatkan viimeisten laatikoiden purkamista sekä pyykit, päivällisen suunnittelut jne. kutsuvat myös! Taitaa tulla löttypäivä... jauheliha crepes, juustoraasteella ja ketsupilla... jälkkäriksi yksi jätskillä! =)

Pistän ensin vielä pari kuvaa lauantailta. Voittajan hymy!!! =) Juuri kotiintulon jälkeen. =)


Osmo tutkii pokaalia.


Lähdössä juhliin.


Let´s go!!!


Sitten pari kuvaa eiliseltä puistoretkeltä...

Jalkapalloa:


Haleja:


Rentoutumista:


Osmo kuvasi:

1. Omia varpaita.
2. Otson palloa.
3. Äidin pyllyä. =)


Mukavaa viikon jatkoa kaikille! =)

MILKMAN

Me kokeilemme tällaista palvelua. Kotiin tuodaan 2 kertaa viikossa maitotuotteet ja leivät sekä kerran viikossa kasvikset ja hedelmät. Hinnat normaalit/edulliset, kotiinkuljetus ilmainen. (Halutessaan saa myös lihatuotteita.) Vähentää kaupassa käyntiä, heräteostoksia ja vaivaa. Tilauksen voi muuttaa netissä koska tahansa. Kaupasta pitää hakea enää jauhot, sokerit, mausteet yms., mutta "tuoretavara" tuodaan kotiin.

Maitoaamuja edeltävänä yönä jätetään kassi oven eteen. (Auto tulee yön aikana.)


Aamulla kasssi on täynnä. =)


Kasvikset tuodaan isossa pahvilaatikossa ja ne vaihtuvat kauden mukaan.

Jos joku aussikamu kiinnostuu , kurkkaa: www.aussiefarmers.com.au

Muutamia kuvia uudesta kodistamme ja lasten koulumatkasta

Tässä nyt muutama kuva kodistamme. Tämä on toivottavasti viimeinen muuttomme ennen Suomeen paluuta tai ... kämpän hankkimista täältä. Aika näyttää...

Tämä on 1 tasossa, paljon helpompaa. Vähän pienempi, kuin viimeksi eli vähemmän siivottavaa. Piha paljon paljon pienempi ja helppohoitoisempi. Uima-allas. Kävelymatka kouluun... Halvempi.. valoisampi... NIIMPAL KIVA! Sanoo turkulaine!!!

Aloitetaan vaikka kyökistä: (Hyvin tyypillinen vuokratalon keittiö, mutta ihanan tilava isolle perheelle.)


Makuuhuoneemme tässä seuraavassa kuvassa... tyypilliseen aussitapaan päämakuuhuone on aina iso ja sieltä pääsee suoraan vaatehuoneeseen ja kylppäriin. Lasten huoneita en ole kuvaillut... ihan tavallisia huoneita, jotka alkavat olla pian järjestyksessä. =)


Olohuone: (Otson huoneen ovi näkyy, siitä oikealle on ulko-ovi.)


Mun ja Janin työhuone (muuton jäljiltä, ei vielä siivottu jne...): =)


Talo näkyy tossa Alman taustalla. Kävelin Alman kanssa kouluun pari päivää sitten, että näin reitin. Tänään kävelin Osmon kanssa. Ihana pieni happihyppely lapsille ennen koulua. Tämä on siis Alman ja Osmon koulu. Otso pyöräilee parin kilsan päähän yläasteelle.


Meidän tiemme on näin lyhyt. Tämä on siis umpikuja, tie päättyy tuohon nurmikkoon.


Pieni puro ylitetään putkea pitkin, siltaan on liian pitkä matka, ehkä jotain 50 metriä... ;)


Ja pari mutkaa tietä...


...sitten ollaan koulun takapihalla. =)

16.3. Alma 11 vuotta!!!

11 vuotta sitten syntyi vauhdilla Alma perheeseemme. Alma oli hyvin suloinen ja pieni, mutta pullea. Tukka oli pikimuista ja kohti taivasta. Peikkotyttö. Nimeksi piti tulla Kaisla, mutta se ei istunut ollenkaan tähän vauvaan. Siispä hän saikin nimekseen Alma. Alma on täydellinen nimi hänelle, mutta nyt sopisi kyllä Kaislakin! =)

Tyttökutsut pidetään ehkä myöhemmin, muita juhlia ei juhlittu... paitsi tietenkin aamulla kakkua! =)


Toiveena oli valkosuklaa-vadelmakakku, ja sitä tietenkin sankari sai! =)


Kiitos lahjoista ja muistamisista Almalle! *sydän*

(Muistelin juuri, että kun olimme olleet Australiassa noin kuukauden, Otso täytti 11... aika rientää...)

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

JANIN POJAT VOITTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hyvä Jani ja pojat!!! =)

Elikkäs eilen, lauantaina oli Head of The River -loppukilpailu. Janilla on ollut ihan mieletön työmäärä viimeiset 6 viikkoa ja oli kyllä mieletöntä saada puhelinsoitto kisoista, jossa Jani melkein kiljui puhelimeen "me voitettiiiiiiin". =)

Olin supermarketissa ja minä kiljuin suomeksi "hyväää, jeee... mahtavaaa... onneks olkoon... " niin että onneksi isot lapset eivät olleet mukana, olisivat aika varmasti hävenneet... =)

Perhe ei päässyt paikan päälle... meillä on ollut yskää, nuhaa, kuumetta, tulehduksia jne. Lisäksi en enää uskalla lähteä Falconilla pitkiä matkoja... säästelemme autovanhusta vain pieniin matkoihin... jne.

Mutta illalla menimme koko perhe "crew dinner":iin erään pojan kotiin. Illallinen oli herkullinen, pöydät notkuivat ihania salaatteja ja varsinkin jälkiruokapäytö oli unelmainen! =) Siellä olivat soutajat perheineen sekä Janin apuvalmentaja Craig. Laitan ehkä lisää kuvia myöhemmin, nyt en ehdi paljoa, mutta parit:

Lähdössä:


Pojat juottivat olutta voittopokaalista Janille ja Craigille:


Jani pitää puhetta pojille:


Nyt pitää mennä... vien Janin juhlatilaisuuteen (jonne en itse pääse, koska mulla on oma meno...)!

Mukavaa sunnuntaita! =)

P.S. Lukekaahan Janin stoori hänen blogistaan.

tiistai 9. maaliskuuta 2010

HELLOU!!!

Ihan ensin laitan uuden osoitteen, ettei unohdu:

14 Lapworth Place
Manly West 4179
QLD, Australia

(Numerot on samat.)

Muutimme tavarat viime keskiviikkona kaatosateessa. JES?!?!?!?!!!!!!!!

No... NYT tuntuu jo paremmalta, kun vanha kämppä on tyhjä ja siivottu ja täälläkin päässä alkaa olla voitto kotona.

Lapset ovat TIETENKIN olleet kipeitä koko tän ajan.

On aika stressaava vaihe: Janin kiirein aika vuodesta töissä, esim. viime viikonloppukin oli töitä... eikä loppua näy... yli viikkoon. Amos kipeä ja kauheessa uhmassa... Suoraan sanottuna minä itse olen ollut aivan loppu. Mutta niin sitä jokainen on joskus! (Tai energiaa on ollut, mutta olo ollut hyvin turhautunut ja riittämätön.) Tiedän, että elämä hymyilee vain parin viikon kuluttua taas... Janilla on lomaa, tämä muuttohässäkkä muisto vain ja äitini ja veljeni ovat meillä!!! =)

Päätin istua hetken ja laittaa tänne pari kuvaa, tässä nyt niitä, olkaa hyvä! =)

Taloa en ole kerennyt kuvailla. Kuvailen, kunhan kerkeän... jotain on tullut kuitenkin näpsittyä!

Osmo on ollut iloinen ja reipas pieni kulta. Hän on jaksanut olla iloinen ja reipas, vaikka äiti on ihan hermoheikko, pikkuveli huutaa KOKO ajan, isää on ikävä jne.

Tässä Osmo purkaa laatikoita.


Legoukkelit hienoon järjestykseen.


Tärkeät esineet hyllylle. (Tuo Star Student tuli pari viikkoa sitten... Osmo saa paljon kannustuspalkintoja koulusta.)


Ja uima-allas on kyllä JEEEEEEEEEEEEEEEEEESS!!!!


Tässä nyt yksi räpsäys sisältä; keittiö... tai siis keittiön pöytä... Takana näkyy pieni pihamme, jossa on se allas ja hyvin tilaa ulkokalustolle. Talon toisessa nurkassa (takapihalla) on pyykkinaru ja paikka trampoliinille.


Hei hei heinäsirkka puskassa etupihalla!!!


Ja hei hei teille taas hetkeksi! VOIKAA HYVIN!!! Mekin yritetään! =D