tiistai 21. heinäkuuta 2009

No niin,täällä ollaan, netti toimii - vihdoinkin! =)

Meillä on nyt sitten uusi koti ja rauha maassa!

Muutto ohi, onneksi... se oli aivan painajaismaista... mutta ei siitä sen enempää... Tai no sen verran... että kerron, mitä opin, jos vaikka joku vinkkiä tarvitseva saisi inspiraatiota tehdä saman. Opin nimittäin pyytämään apua! =) Kaksi päivää ennen muuttoa ymmärsin, etten selviä yksin (Jani oli soutuleirillä ja Nellikin reissussa, Amos tosi kipeä jne.) Vaikka tein joka sekunti jotakin jäsenet kirjaimellisesti kipeinä, aika ei olisi riittänyt... Laitoin sähköpostia lähialueen kamuille pyytäen apua ja toivoin, että edes yksi ihminen tulisi apuun! Seuraavana päivänä 7 ystävää tuli hätiin! Olin täynnä kiitollisuutta!!! Lisäksi naapurin Nicole ja miehensä Michael auttoivat meitä KOKO päivän. Ja Janin kavereita tuli kantamaan huonekaluja.

No niin... tässä siis uusi kotimme edestä päin. Makuuhuoneet ovat yläkerrassa ja tuosta yläkaari-ikkunasta näkee aamuisin, kun lähtee herättyän alakertaa, meren! Se on niin kaunis ja rauhoittava näky aloittaa päivä!


Talon ympäristö on täynnä kauniita yksityiskohtia. Tässä pari esimerkkiä etupihalta.


Tässä talo takapihalta.


Takapihalla on myös pieni vaja.


Takapiha on minun lempipaikkani. Se on niiiiin kaunis! Siellä on aivan ihana tunnelma... puhdistava, rentouttava, energiaa lataava... palanen paratiisia!!! Takapihan metsän läpi voi kävellä katettua polkua pitkin.


Lisää yksityiskohtia...penkki ja pieni pöytä.


Kasvilajien määrä on runsas. Aion opetella tunnistamaan jokaisen, mutta ainakin olen tunnistanut muutaman mainitakseni seuraavat lajit (alla kuvia muutamasta niistä...lisää luvassa myöhemmin -taatusti!) =D... kiinanruusuja, palmuja, kliivia, kaktus, laventeli, aloe vera, rahapuu, sitruuna, mango, poinciana, jacaranda, LUULEN, että tea tree, on myös havupuita, ruusu, pelargonia... mitä vielä... saniaisia, tulilatva...naapurista näkyy ja tuoksuu eukalyptus... Nämä tulevat nyt äkkiä mieleen!


Pari yksityiskohtaa lisää.


Amos vilahteli kuvissa nakuna, mutta päivä oli KYLMÄ! Kuvailin supertahtia ja sitten sai poika vaatetta ylleen! =)


Kuvia on vähän. Emme ole ehtineet kuvata, emmekä etsiä akkulatureita ym. Mutta luvassa on varmaan aika paljon kuvia ja päivitystä tauon jälkeen. Tiedän, että ainakin eräillä on ikävä! =) Meilläkin on! =)

Pari kuvaa sentään vielä... Osmo halusi leipoa pullaa eräänä iltana.


Amos sekoitti omaa taikinaa lattialla! =)


Janilla oli TOSI vähän kuvia Melbournen reissulta, laitan sieltä silti parit.


Tervehtimässä Marian ja Davidin Samuel-vauvaa! =) Otso, Yrjö ja Alma.


Samuel ja Kate.



Aili ja Samuel.


Paluumatkalla...parit veneet auton perässä.


Viimeinen yö motellissa.


Pari viikkoa sitten Nelli täytti täydet 20 vuotta. Veimme hänet syömään kiinalaiseen, koska hän ei ole kuulemma koskaan ennen ollut kiinalaisessa ravintolassa. =) Ruoka oli hyvää, mutta meillä oli KYLMÄ! =)


Nettipimennon aikana tuli laitettua koti kuntoon, luettua entistä enemmän ja kirjoitettua kirjeitä. Mutta on tämä yhteys taas kiva! =)

Kirjoittelen lasten ja muiden kuulumisia myöhemmin lisää, mutta pari sekalaista sanasta vielä siitä sun tästä... Tässä on yritetty vähän rentoutua... Kun muutimme, Jani, Osmo ja Alma sairastuivat KAUHEAAN virukseen...hourailua, korkea kuume, yskä... olivat TOSI kipeinä päiväkausia. Osmo missasi koko viikon koulustakin. Mulla on ollut jo yksi "oikea" asiakas...varsinaisesti alan mainostaa ehkä ensi viikolla. Busineksen nimi vieläkin hakusessa... =) Pitää keksiä pian, että voi tehdä kotisivut ja painaa käyntikortteja. Veimme isot lapset katsomaan uusimman Potterin vähän niinkuin palkinnoksi hienoista todistuksista. Lapset ovat kotiutuneet hyvin tähän kotiin... tässä on puisto lähellä ja rantaan lyhyt matka. Hankimme Amokselle semmoisen pyörän taakse laitettavan kärryn, niin pääsee tämä matamikin taas urheilun makuun... Mitäs vielä... No, Janin tyttöjen kisat alkavata lauantaina; sitä kestää sitten 6 viikkoa. Alma oli tanssikilpailuissa viikonlopppuna, huilua soittelee edelleen... Otsolla rugby-pelit jatkuvat ja Osmo ahmii kirjoja lukemisen opittuaan. Osmon intohimo on kirjoittaa ja piirtää kirjoja itse. Hä piirtelee muutenkin paljon. Lisäksi hän tekee legoja ja pohdiskelee syntyjä syviä! =) Amos on alkanut yhtäkkiä puhua selvemmin. Esimerkkejä:
KO-I = koripallo/kori
MOI
BYE, BYE-BYE
MAI = maito

Hän osaa myös sanoa esim. mamma, pappa, Khi, Brii, Ommo, Amma, Niiina, Nenne (Nelli), anna, puuo (puuro), poi (pois) jne. Kok kok = roskis, Kuk = kukka, tiitoo = kiitos jne...

No, minäpä lopetan tällä kertaa tähän!

Haleja kaikille!!! =)=)=)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hetken luulin jo kun sikainfluenza olit tehny siellä paha mutta oli se muutos mitä pity teitä pimenossa. Tervetuloa takaisin ja toivotan kun Jani ilmesty Spypelle kohta. Uskomaton kaunis asunto. Suomalainen ei pyytä apua helposti, olen huomannu täällä, hyvä kun siellä opit kun kavereitta ei ole vaan moron takia, hehe. Terveisia

Carlos

Anonyymi kirjoitti...

Vaautsi!

Niistä yksityiskohdista varsinkin se manneken piss oli uljas ja niin luonnollinen siinä valkean pömpelin vieressä :)

t. jaakko

Silvola kirjoitti...

Voi kun kiva kuulla ja nähdä teidän elämästä taas! Onnea uuteen kotiin, joka näyttää olevan todella kaunis!!! Lapset vaan kasvaa sielläkin puolella palloa ... ikävä tulee kuvia katsellessa! Kaikkea hyvää teille arjen haasteisiin :)

t. Kaisa & co

Anonyymi kirjoitti...

Kiva taas olla yhteydessä ihmisiin... =)

Carlos! En tiedä, MIKSEI suomalaiset osaa pyytä apua??? Vai onko se suomalaiset naiset??? No, joo, opin tosiaan, ettei ystävät ole vaan moron takia! =) Talo on kaunis ja piha vielä kauniimpi!!! TERVETULOA kylään! =)=)=) Minäkin jo mietin, oliko se virus ihan oikeasti sikainfluenssaa...Otson koulussa on ollut se yhdessä perheessä ja muuallakin aika lähellä on sitä ollut. Mutta taidettiin selvitä... röh röh... =) Tiedän, että Jani odottaa skypetystä sun kanssa. =)Terveisiä Päiville ja hyvää kesän jatkoa!

Jaakko, moi! =) Mitä kuuluu lapsille? Ja Kirsille? Joo, on oikein luonnollinen manneken piss.... kuvassa sentään patsaan lailla paikallaan, livenä very, very touhukas tapaus! =)

Kaisa...joo samoin, oli tosi kiva käydä teidän blogissa pitkästä aikaa ja nähdä teitä JA ikävä myös. Juuri eilen ajattelin, miten ihanaa on, kun taas nähdään! =)
Terkkuja Markukselle ja tytöille, ja masulle! ;)

Nina

merja kirjoitti...

Hah, teillähän oli swine flu! Se on just tuollainen, korkea kuume ja yskää. Hyvä homma että olette sairastaneet sen pois päiväjärkestyksestä ja nyt pääsette nauttimaan uudesta kodista täysillä :)

Teidän "sademetsä" näyttää oikein kivalta, täytyy joku kerta vierailla...

SannaS kirjoitti...

IHANAA kuulla teistä pitkästä aikaa. Onneksi sait apua, muuttopuuhat on kyllä NIIN raskaita (vaikka omasta muutosta on jo 16 vuotta, mutta silti...)

Ihania hetkiä IHANASSA uudessa kodissa. Sisäkuvia tulee varmaan tulevaisuudessa :)

Terkuin
Sanna Sirén

Anonyymi kirjoitti...

Merja, tervetuloa kylään... me kyllä ihan KUTSUTAAn piakkoin. =) Ja ei se vissiin ollu kuitenkaan possuflunssa...lääkärin mukaan ainakaan. =)

Sanna, joo, kuvia luvassa... en osaa kuvitella, etten olisi muuttanut 16 vuoteen! =) yvää kesän jatkoa! =)

Nina

Lissu kirjoitti...

Heiiiiiiiii:):)
wautsi kun ihana uusi koti ja puutarha<3<3 ja iiks...mitä kukkia<3<3<3
nyt kuulkaas rentoutukaa ees hetki tollasen muuttourakan jälkeen....muistan kyllä miten uuvuttavaa moinen on...nimim.kerran muuttanut niin ettei miehestä ollut apuja kiireidensä takia.
hui kauhee mikä tauti teillä jyllännyt...no onneks on ohi!!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upean näköinen talo ja tuo piha on niiin ihanan näköinen. Tosiaan pieni oma sademetsä.

Toivottavasti päästään joskus kyläänkin :)

Kati