keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Työjuttuja -Ninan- ...Jani kertokoon omistaan halujensa mukaan omassa blogissaan =)

Olin tänään eka kertaa elämässäni töissä kouluavustajana! Se oli kivaa ja HELPPOA verrattuna open työhön. Ope suunnittelee kaiken, vetää tunnit, kantaa vastuun...sinä vaan "pörräät" seassa ja autat! Vitsit, että oli kivaa! =) Alan siis tehdä sijaisuuksia lasten koulussa nyt ensin kouluavustajana. Kun saan opettajan rekisteröinnin täällä, eli noin 3 kk kuluttua, sitten alan tehdä opettajan sijaisuuksia. Tästä on tosi hyvä aloittaa kielen kannalta ja myös australialaisiin koulukäytäntöihin ensin tutustuen. Mukavempaa aloittaa sitten itse opettajan työ, kun "koulukieli" on vähän vahvistunut ja käytännöt ovat tuttuja!

Kun Australiassa tekee töitä lasten kanssa, oli sitten opettaja, lastenhoitaja, hieroja, terapeutti tai muu ammatti, missä on ikäänkuin suoraan tekemisissä lasten kanssa, pitää omistaa "blue card". Se on voimassa 2 vuotta kerrallaan ja sen saa uusittua lähettämällä rikosrekisteriotteen 2 v. välein. Janilla on siis tietenkin omasna ollut jo kohta kaksi vuotta...minä sain omani tällä viikolla Siksi voinkin nyt aloittaa työt koulussa. Ja itseasiassa tarvitsen sen myös vyöhyketerapiatyöhöni lapsiasiakkaita varten.


Mikäli joku miettii, MIKSI alan tehdä open töitä, niin suurin syy siihen on se, ettei näin alussa ole tarpeeksi asiakkaita taloudellisesta näkökulmasta vyöhyketerapia/hierontapuolella. Olen kyllä mielelläni menossa "takaisin" koulumaailmaan. Ihanne tilanne olisi varmaan se, että saisi sijaisuuksia 1-2 päivää viikossa ja asiakkaita olisi sitten pari täyttä päivää viikossa. Sitten voisi yhden päivän maalata tauluja ja kirjoittaa kirjoja! =)

Nakutin tänään mainoskyltin aitaan! Tervetuloa hoitamaan itseäsi!!! =)
(Kotisivuilla ei ole vielä mitään...ne ovat työn alla.)

3 kommenttia:

Family Somerville kirjoitti...

Hyva Nina, eikohan noin hienolla kyltilla tule paljon lisaa asiakkaita. Tsemppia vaan, Sami :)

Anonyymi kirjoitti...

WAU...Sulla sitä energiaa riittää :) Upea on kyltti ja hyvät suunnitelmat....aina pitää olla varalla jotain ;)

PS. En ole vielä kerennyt lukemaan kirjaasi... tässä ollut jostain kumman syystä kiirettä ;D ja illat mennyt Elinalle lukiessa Twilight kirjoja ennenkuin lähdemme. Mukana kulkee ja heti kun saan itelleni aikaa niin luen. Alku vaikutti mielenkiintoiselta :)

Haleja!

-Sari

Anonyymi kirjoitti...

Sami, kiitos! (sydän) =)

Ja Sari, miten vielä ehditkin lukea blogeja yms. Huh... pari päivää enää... muistan tunnelmat!!! No, toisaalta, let kokenut tämän jo kerran -Kanada- ...toisaalta tällä kertaa visiitistiä tulee "ehkä" pidempi... =)=)=)

Lämpimiä terkkuja Samin perheelle ja Sarin perheelle! =)

Nina