keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Sekalaisia otoksia kameran siivouksesta

Näitä on nyt vaan pari, kun en ole pitkään aikaan järjestellyt kuvia, mutta laitan nyt edes nämä. =) Minun on pitkään tehnyt mieli laittaa kuvia ystävistäni, mutten oikein ole ehtinyt. =) Nyt aloitan edes yhdestä. =)

Ystäväni Shirley ja minä! Shirley on muuttanut tänne Englannista melkein 30 vuotta sitten.



Koska opiskelin etäoppiaana, opiskeluni oli aikamoista yksin puurtamista. Välillä sain osallistua jollekin luennolla, kurssille tms. Se oli mukavaa myös siksi, että tutustui ihmisiin. =) Ystävystyin erityisen läheiseksi Shirleyn kanssa. Saan myös nykyään olla hänen koekaniininsa, kun hän harjoittelee innoissaan uusia tekniikoita, kuten esim. "forearm dance"..."käsivarsitanssi"...ei tunnu ollenkaan tylsältä kun koko keho hierotaan käsivarsilla. =) Hoitelemme toisiamme aika ajoin, se on varsin mukavaa... Hoitajakin tarvitsee hoitoja! =)

Tässä vielä yksi kuva ennen muuttoa. Otso ja Alma leipoivat suklaakaut ja meillä oli "master chef" -kisat. Maistelijoina he ja Osmo, minä, Krista, Minnaj aEmppu! =) Tasapeli tuli. Otso teki minttusuklaakakkua kermavaahdolla. Alma teki appelsiinisuklaakakkua. Kiitos muuten pappalle keittokirjasta, joka tuli tänään. Otso oli TODELLA iloinen - myös sulasta! =)


Minna (oikealla) ja siskonsa Laura. Minna on ollut täällä noin vuoden ja lähtee takaisin Suomeen parin päivän päästä. Siskonsa tuli Suomesta vähän kiertelemään viimeisiksi viikoiksi. =) Kävivät meillä kahvilla pari päivää sitten.


Yksi vanha kuva vielä... Amos silittelee nukkuvaa veljeään. =) (Tämäkin on vielä vanhasta paikasta.) Amoksella on TOSI voimakas uhmaikä. Hän on erityisen ihana nukkuessaan siis. =)=)=)


Ohjelmaa riittää...Minä olen ollut ilmaisilla koulutusluennoilla, tänään tapasin pitkästä aikaa Maria-serkkuni cityssä... lapsilla on harjoituksia, esityksiä, pelejä...koko ajan jotakin. Perjantaina Otso on menossa illalla cityyn kavereiden kanssa katsomaan jotain nuorten tanssiesityksiä yms. Jani käy nykyään välillä opettamassa poikakoulussa, vaikka nyt on meneillään tyttökausi jne.

NO tämmöistä sekalaista kuvaa ja juttua tällä ketaa! See ya! =)

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Janin synttärijuhlia, pyöräretkiä ja sen semmoista!

Kun netti toimii ja on päässyt uudelleen bloggaamisen makuun, on niin kivaa lätkiä kuvia ja kirjoitella kuulumisia... täältä pesee siis taas. =) On mukava rauhallinen hetki... eli Amos nukkuu! =) Mukava musa soi taustalla, pari lasia viiniä lämmittelee masussa...isot katsovat Merliniä telkkarista... Jani meni nukkumaan, että jaksaa taas aamulla nousta, Nelli skypettää perheensä kanssa... Nautimme juuri illallisen... grillattiin pitkästä aikaa piffejä, kun ilta oli lämmin.

Asiaan!

Jani täytti 38 vuotta 24.7. ja me vietimme sitä aussityyliin"Christmas in July". Virallisesti sitä vietetään täällä 25.7. (eli vähän niinku pikkujoulut)

Tässä Nelli etsii ohjeita servettien taitteluun ja Amos ja Alma poseeraavat sivussa.


Juu, ihan oli jouluruokaa...ei koko repertuaaria tietenkään, mutta rosollia, lanttulaatikkoa jne.


Päivänsankari glögilasin äärellä! =)


Me olemme nyt innostuneita pyöräilystä, kun tässä on niin mielettömät pyöräilymahikset lähistöllä. Ihan olen käynyt ruokakaupassa pyörällä ja heittänyt ostokset kärryyn. Eiliseltä retkeltä Otson ja Amoksen kanssa aamulla varhain:


Tänä aamuna lähdimme koko perhe eväiden kera reissuun moneksi tunniksi ja kuvia siitä:

Lähdössä... vasta tultu muutama metri ja odottelemme muita. =)


Sieltä ne alkavatkin tulla!!!


Osmo nautti...hän huuteli "I loooove this place, I loooooooooooooooove bike riding...I looooooooooooove my family .... I looooooooooooooooove everything....I loooooooooooooooooooove this day......." Ja jakeli pusuja mennessään! =) Hän halusi hetkeksi pysähtyä pussailemaan...

...mutta sitten mentiin taas ja huudeltiin:" I loooooooooooooooooooooooooooove..."


Rämeikössä.


Rannalla.



Kolmoset.

Evästauko.


Tämmösitä se on AINA, kun matkassa on 1-vuotias ja poikia! Vaikka lähtisi vaan pyöräretkelle, jostain ilmaantuu pyssy, vesipyssy, legoja, Akuja...ja JOKU kaataa kahvit! =)=)=)

KIITOS LISSU!

Me saimme Ystävänpäivänä jo blogitunnustuksen Lissulta, mutta se aika oli niin kiireistä, etten sitä halua muistella...enkä ehtinyt tätä silloin lattaa.

LÄMMIN kiitos Lissulle ihanasta tunnustuksesta! =) HALEJA!!!

torstai 23. heinäkuuta 2009

Vähän sisäkuvia ja kuvia lapsosista... =)

Nyt näyttää bloggeri lataavan...siispä vielä muutama kuva, jotka oli mielessä eilen laittaa. =)

Iltatuokio keittiössä.


Iltatuokio sohvalla. Nelli ja pienet pojat.

Laitan pari kuvaa vielä huoneista, koska tiedän, että ainakin muutamaa ihmistä kinnostaa mun työhuonejutut sun muut. =) Mulla on erikseen työhuone ja hoitohuone. Tässä pari kuvaa keskeneräisestä hoitohuoneesta.


Odotustila.


Ja loppuun vielä kuva Almasta, kun hän oli siellä tanssikilpailussa, Bollywood-esitysmeikissä!

Nyt on mentävä, mutta pian kuuluu taas! =)

Aamuiset pyöräretket

Eilen aamulla minä, Amos ja Osmo olimme noin puolen tunnin pyöräretkellä ennen koulua. Tästä meiltä parinsadan metrin päästä alkaa rämeikkö, jossa kasvaa mangrovemetsää ja siellä menee hyvät kävely- ja pyöräilytiet. Janilla on torstaiaamut vapaita ja me menimme tänään pitkälle pyörälenkille kahdestaan. Suunnitelmissa on pyöräillä nyt päivittäin paljon, kun vielä pystyy säiden puolesta. Kesällä on sitten taas liian kuuma. Tässä parit kuvat maisemista.

Rämeikkö alkaa.


Jonkin matkaa on "pitkospuita":


Matkan varrella on myös opaskylttejä... Minulle tuli täällä mieleen Kati ja Rami. =)


Sitten tultiin meren rannalle. Tätä tietä jatkuu kilometrikaupalla etelään ja pohjoiseen.


Kun olimme lähes kotona takaisin, tuli pari tuttua vastaan. =)

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

At our Lucky House

Omistajat sanovat tätä taloa "Onnen taloksi". Siltä se tuntuukin. =) Tuntui myös siltä kuin todellakin olisi "tullut kotiin", kun pöydällä oli iso kukkakimppu, suklaarasia, tarroja lapsille ja kortti, jossa luki suunnilleen näin:"Welcome to your new home Nina, Jani and the children. We hope that you are very happy here."


Hetki takapihalta:


(Piti laittaa pläjäys kuvia, muttei lataa...olen koittanut tunnin. Jatketaan toiste!)

tiistai 21. heinäkuuta 2009

No niin,täällä ollaan, netti toimii - vihdoinkin! =)

Meillä on nyt sitten uusi koti ja rauha maassa!

Muutto ohi, onneksi... se oli aivan painajaismaista... mutta ei siitä sen enempää... Tai no sen verran... että kerron, mitä opin, jos vaikka joku vinkkiä tarvitseva saisi inspiraatiota tehdä saman. Opin nimittäin pyytämään apua! =) Kaksi päivää ennen muuttoa ymmärsin, etten selviä yksin (Jani oli soutuleirillä ja Nellikin reissussa, Amos tosi kipeä jne.) Vaikka tein joka sekunti jotakin jäsenet kirjaimellisesti kipeinä, aika ei olisi riittänyt... Laitoin sähköpostia lähialueen kamuille pyytäen apua ja toivoin, että edes yksi ihminen tulisi apuun! Seuraavana päivänä 7 ystävää tuli hätiin! Olin täynnä kiitollisuutta!!! Lisäksi naapurin Nicole ja miehensä Michael auttoivat meitä KOKO päivän. Ja Janin kavereita tuli kantamaan huonekaluja.

No niin... tässä siis uusi kotimme edestä päin. Makuuhuoneet ovat yläkerrassa ja tuosta yläkaari-ikkunasta näkee aamuisin, kun lähtee herättyän alakertaa, meren! Se on niin kaunis ja rauhoittava näky aloittaa päivä!


Talon ympäristö on täynnä kauniita yksityiskohtia. Tässä pari esimerkkiä etupihalta.


Tässä talo takapihalta.


Takapihalla on myös pieni vaja.


Takapiha on minun lempipaikkani. Se on niiiiin kaunis! Siellä on aivan ihana tunnelma... puhdistava, rentouttava, energiaa lataava... palanen paratiisia!!! Takapihan metsän läpi voi kävellä katettua polkua pitkin.


Lisää yksityiskohtia...penkki ja pieni pöytä.


Kasvilajien määrä on runsas. Aion opetella tunnistamaan jokaisen, mutta ainakin olen tunnistanut muutaman mainitakseni seuraavat lajit (alla kuvia muutamasta niistä...lisää luvassa myöhemmin -taatusti!) =D... kiinanruusuja, palmuja, kliivia, kaktus, laventeli, aloe vera, rahapuu, sitruuna, mango, poinciana, jacaranda, LUULEN, että tea tree, on myös havupuita, ruusu, pelargonia... mitä vielä... saniaisia, tulilatva...naapurista näkyy ja tuoksuu eukalyptus... Nämä tulevat nyt äkkiä mieleen!


Pari yksityiskohtaa lisää.


Amos vilahteli kuvissa nakuna, mutta päivä oli KYLMÄ! Kuvailin supertahtia ja sitten sai poika vaatetta ylleen! =)


Kuvia on vähän. Emme ole ehtineet kuvata, emmekä etsiä akkulatureita ym. Mutta luvassa on varmaan aika paljon kuvia ja päivitystä tauon jälkeen. Tiedän, että ainakin eräillä on ikävä! =) Meilläkin on! =)

Pari kuvaa sentään vielä... Osmo halusi leipoa pullaa eräänä iltana.


Amos sekoitti omaa taikinaa lattialla! =)


Janilla oli TOSI vähän kuvia Melbournen reissulta, laitan sieltä silti parit.


Tervehtimässä Marian ja Davidin Samuel-vauvaa! =) Otso, Yrjö ja Alma.


Samuel ja Kate.



Aili ja Samuel.


Paluumatkalla...parit veneet auton perässä.


Viimeinen yö motellissa.


Pari viikkoa sitten Nelli täytti täydet 20 vuotta. Veimme hänet syömään kiinalaiseen, koska hän ei ole kuulemma koskaan ennen ollut kiinalaisessa ravintolassa. =) Ruoka oli hyvää, mutta meillä oli KYLMÄ! =)


Nettipimennon aikana tuli laitettua koti kuntoon, luettua entistä enemmän ja kirjoitettua kirjeitä. Mutta on tämä yhteys taas kiva! =)

Kirjoittelen lasten ja muiden kuulumisia myöhemmin lisää, mutta pari sekalaista sanasta vielä siitä sun tästä... Tässä on yritetty vähän rentoutua... Kun muutimme, Jani, Osmo ja Alma sairastuivat KAUHEAAN virukseen...hourailua, korkea kuume, yskä... olivat TOSI kipeinä päiväkausia. Osmo missasi koko viikon koulustakin. Mulla on ollut jo yksi "oikea" asiakas...varsinaisesti alan mainostaa ehkä ensi viikolla. Busineksen nimi vieläkin hakusessa... =) Pitää keksiä pian, että voi tehdä kotisivut ja painaa käyntikortteja. Veimme isot lapset katsomaan uusimman Potterin vähän niinkuin palkinnoksi hienoista todistuksista. Lapset ovat kotiutuneet hyvin tähän kotiin... tässä on puisto lähellä ja rantaan lyhyt matka. Hankimme Amokselle semmoisen pyörän taakse laitettavan kärryn, niin pääsee tämä matamikin taas urheilun makuun... Mitäs vielä... No, Janin tyttöjen kisat alkavata lauantaina; sitä kestää sitten 6 viikkoa. Alma oli tanssikilpailuissa viikonlopppuna, huilua soittelee edelleen... Otsolla rugby-pelit jatkuvat ja Osmo ahmii kirjoja lukemisen opittuaan. Osmon intohimo on kirjoittaa ja piirtää kirjoja itse. Hä piirtelee muutenkin paljon. Lisäksi hän tekee legoja ja pohdiskelee syntyjä syviä! =) Amos on alkanut yhtäkkiä puhua selvemmin. Esimerkkejä:
KO-I = koripallo/kori
MOI
BYE, BYE-BYE
MAI = maito

Hän osaa myös sanoa esim. mamma, pappa, Khi, Brii, Ommo, Amma, Niiina, Nenne (Nelli), anna, puuo (puuro), poi (pois) jne. Kok kok = roskis, Kuk = kukka, tiitoo = kiitos jne...

No, minäpä lopetan tällä kertaa tähän!

Haleja kaikille!!! =)=)=)