maanantai 27. huhtikuuta 2009

Mukavan viime viikonlopun muisteloja

Perjantaina Otso ja Nelli olivat rugby-matsissa! Otso oli enemmän innoissaan kuin kuvassa... =)


Lauantaina oli Puistojamit. Porukka suomalaisia kokoontui erääseen puistoon keskustassa ja siellä Krisse ja Ola vetelivät sielunsa syvyyksistä suomirokkia ja me muut hoilasimme mukana.


Oli kyllä TOSI, TOSI kivaa!


Minä aloin jutella lasten leikkipaikalla yhden naisen kanssa, joka virkkasi. Hän kehrää itse myös lankoja. Juttu johti siihen, että olen hankkimassa vähän lankoja häneltä ja olen myös menossa tutustumaan hänen käsityö"kerhoonsa". Siellä on kuulemma joku toinenkin suomalainen jo. Vitsit oli kiva tutustuminen! Sain pienen kerän hänen kehräämänsä lankaa, jossa on silkkiä, merinovillaa ja alpacaa! Mietin kovasti nyt, mitä tekisin siitä! =)

Eli nyt saa taas NEULOA ja VIRKATA vähän aikaa! Niin, täällä ovat ilmat siis SELVÄSTI viilentyneet. Olen jo monena aamuna kaivanut villasukat jalkaani, samoin muutkin tässä talossa. Tänään lähdin asioille pitkähihainen paita yllä ja iltapäivällä viileni niin, että pitkät hihat olivat taas tarpeen. Minä olen säästä iloinen, päivisin on lämmintä, muttei liian kuumaa.... Ja öisin on kiva nukkua peiton alla eikä yrittää saada nukutuksi kuumuudessa ja tuulettimen hurinassa!

Sunnuntaina olimme pitkästä aikaa viettämässä rentouttavan päivän biitsillä. Meille sopii tämä kevätsää paremmin rantailuun kuin kesä. Kesällä on niin tukalan ja polttavan kuumaa. Iloksemme Silvolan perhe ehti tapailla kanssamme. He lähtevät Suomeen taas vähäksi aikaa, noin puoleksi vuodeksi, ja palaavat sitten takaisin. (Otso ei ollut mukana, koska hänellä oli rugbypeli ja Nellikin lepäili kotona eilisten Puistojamien jälkeen.) ;)

Amos viihtyi näissä pienissä lammikoissa, joissa vesi oli myös hyvin lämmintä. Hän tykkäsi myös kovasti lapioida hiekkaa, eikä enää syö sitä!


Aalloissa!


Rannalla!


Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.


Alisa ja Amos halivat "ai-ai". =)


Silvoloiden kivassa pihan kiipeilypuussa.


Ja uutisia: minä syön nykyään itse! Joko lusikalla, sormilla, suuhun lautasesta kaataen ... mutta kuitenkin!


...tai joskus napsin kaapissa muroja!


Punttitreenit ruokailujen välillä!


Amos on myös alkanut tapailla yhtäkkiä lukuisia äänteitä. Uskon, että muutaman viikon sisällä tulee jo monta sanaa. Meidän kotiväki tunnistaa jo monta sanaa. Esimerkiksi Nelli on "Ennnee", äiti, isä, Alma jne. tulevat selvästikin. "Anna" hän on sanonut jo kauan , "maa" on maito. Haliessaan hän sanoo "aiai". Hän ymmärtää asioita, kuten "vie vaippa roskiin" tai "taputa" "vilkuta" jne. Laitanpa videon joku päivä.

Tämä viikko on alkanut hyvin. Paljon töitä, mutta hyvä niin! Asiat etenevät!

Kuulemisiin!!! =)

7 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

ihania rantakuvia<3<3<3<3
voih...kun Amos onkin nyt ihanassa iässä:)<3 oi,oi...kun omat on jo niin isoja...murkkua pukkaa...huoh:)

Lissu...taas...:D kirjoitti...

hauskaa vappua koko poppoolle:):)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tiedän miksi Jani ei hyppany hiekkaduunissa, hehehe. Hyvä Vappu koko perhelle. Amos on kunkku.

Carlos

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vapuntoivotuksista. Kyllä me muistettiin, että on vapun aika...syötiin eilen kengurunlihaa ja perunasalaattia sen kunniaksi ja tänäänkin vielä on vähän ilmapallojuttuja, laitan tänne blogiin myöhemmin sitten niistä jutuista. Mutta siis ei "tunnu" vapulta. =)

Juu, Amos on kunkku ja just siinä iässä, että yrittään opettaa hänelle, ettei kuitenkaan sovi olla yksinvaltias ;)

Nina

Anonyymi kirjoitti...

Ja se on juuri se vaikea aika siksi varma Amos ei usko kun ei ole kunkku. Paras aika lapsen kasvatus.

Carlos

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan lokoisia rantakuvia. Nyt taitaa olla aika jolloin uskaltaa uida meressä ilman että tarttee pelätä meduusoja? ...vai olenko vain turhan hysteerinen ;)

Täälläkin ollut nyt AIVAN IHANAT ILMAT :D Aurinko mollottaa taivaalla ja lämmintä sellaiset 20 astetta. JES!!!

Anonyymi kirjoitti...

Carlos, lasten kasvatus on tosi ihanaa.... ;) Mutta kyllä hekin kasvattavat meitä aikuisia, saa olla kiitollinen...

Sari, riippuu rannasta, ei joillain rannoilla ihan oikeesti kannata uida, mutta toisilla taas voi hyvin uida. Et sä oo hysteerinen. =) Huomaat sitten täällä, ettei käärmeitä vaani joka puun oksalla, eikä hait vaani rannoilla, krokotiilit rämeiköissä, eikä myrkkyhämähäkkeihinkään törmää joka päivä! =)

Ihanaa, kun siellä alkaa kevät!!!!!!!

Nina