perjantai 5. helmikuuta 2010

Helou helou

Jaa... 5 päivää kulunut viime päivityksestä... se on sisältänyt koulua, töitä, organisointia, järjestelyjä, kuskaamista... ja sairastelua. Monta hyvää ja kivaa juttua sisältynyt viikkoon, mutta sairastelu on aina aika p***stä. =)=)=) (sori...)

Meille tuli joku vatsapöpö. Jo sunnuntaina Osmo oli vähän outo illalla ja yöllä nousi kuume. Sitten hän on ollut nyt viisi päivää vatsakivuissa ja vähän ripuloinut. Amos oksensi tiistaina 2 kertaa, muuten täynnä energiaa... Alma okseni tänä aamuna ja minä ripuloin. Mä jo tosi ok, Alma aika huono vielä. Toivottavasti Jani säästyy ja tämä on nyt tässä.

Tässä pari kuvaa kuitenkin blogiin satunnaisia otoksia kamerasta... sitten takaisin lepäämään...

Jostain lumppukaupasta pari viikkoa sitten, kun haettiin koulukamoja.


Eka koulupäivä viime viikolla. Minä ja Amos vietiin Alma ja Osmo. Otso meni itekseeen... ;)


Tässä Osmo ja opettajansa Robyn Mahoney. IHANA OPE!!! =) Almalla on myös tosi kiva ope Mrs Sanston, kävi säkä tänä vuonna. (Almalla on tavallaan 2 opea...toinen heistä, Mrs Thompson, tosin on luokan kanssa vain ma ja ti aamupäivisin.)

Siis Osmo ja Mrs. Mahoney


Viime sunnuntaina olimme Danielin 2-vuotis synttäreillä. (Laitan Janin kamerasta kuvia sieltä myöhemmin.) Oli tosi mukavaa...kuten aina siinä porukassa! =) Oli IHANAA, kun lapset saivat uida. Ollaan mietittykin, että JOS muutetaan vielä syystä tai toisesta... niin kyllä me vielä halutaan uima-allas, on se vaan niin ihana tässä kesässä... armollisesti vilvoittavaa, kivaa ajanvietettä ja urheilua!!!


(Niille, jotka miettivät, miksi muuttaisimme tai "joko taas"... niin tässä on pari isoa syytä tullut mieleen jo muuton suhteen. Yksi on se, että koska meninkin klinikalle töihin, enkä hoida kotona, emme tarvitse enää välttämättä ylimääräistä huonetta.. oikeesti se on Janin office nyt, eli ihan tarpeellinen, muttei välttämätön. Toiseksi...tuo unelmien puutarha... on osoittautuntu kesällä vähän päinvastaiseksi. Siellä on niin paljon hyttysiä, ettei seillä voi olla... kuulostaa varmaan oudolta, mutta muistelkaahan, miltä tuntuu, kun astuu ulos ja MILJOONA hyttystä pistää ja se kutina sen jälkeen... siellä ei juuri voi olla kesäkautena... tosi tylsää kaikille, erityisesti Amokselle. Muitakin syitä on. Ja sitten hakisimme paljon pienemmän ja siitä seuraisi säästöä!!! =) Niillä säästöillä vois ostaa vaikka Suomen matkaliput, jos multa kysytään! =) Jani ostais ehkä mieluummin Ulurun matkan???)

No sitten lisää... meidän perhe on kiinnostunut kokkaamisesta ja leipomisesta, siksi siitä ehkä päivitänkin usein. =) Kaikkihan kokkaavat ja syövät, mutta kaikkia se ei ehkä kiinnosta. =) Mulla se tulee perintönä kotoa. Äiti oli superkokki ja -leipuri ja oli innostunut keittössä touhuamisesta. Hän hemmotteli perhettämme arkena ja juhlana niinsanotusti rakkaudella tehdyllä ruualla ja kauniilla kattauksilla yms. Isä on kai myös aina ollut kiinnostunut, mutta erityisesti viime vuosina, keittokirjojakin tehneenä. =) Aloin kerätä reseptejä ala-asteikäisenä! Veljeni on myös kiinnostunut kokkaamisesta ja leipomisesta ja tekee herkullisia ruokia... jälleen kerran, PALJON maittavampia kuin minä. =) Mutta se tekemisen ilo ja innostus onkin kivointa ja kunhan tulee syötävää... Oikein ODOTAN (reheliesti sanottuna), että kun koittaa aika, että pikku-Amppakin on jo isompi poika, ehdin taas enempi paneutua ruuanlaittoon. =)

Otsohan aikoo "vakavasti" kokiksi/kondiittoriksi ja on paljon suunnitelmia kahviloiden ja ravintoloiden suhteen. Alma tekaisi mustikkamuffinsseja kouluevääksi viime sunnuntaina, Otso kaurakeksejä ed. pnä. KIVAA!!! Janin kun vielä saisi innnostumaan enemmän, ois ihanaa! =)=)=) Jani tekee parempaa ruokaa kuin minä, muttei kiireiltään tietenkään ehdi paljoa tehdä. Toivottavasti nyt jaksaa pysyä edes hengissä...!!! Nellikin tietää, miten hyvää Janin jauhelihakeitto on!!! =)

Niin, leipää leivon taas paljon enemmän, kun Amos on kasvanut ja elämä siten VÄHÄN helpottunut... olen itse täysin kyllästynyt aussileipään, VAIKKA tosi hyviäkin löytyy... muttei ruisleipää... tässä piimälimppuja. =)=)=)



Me teemme paljon smoothie-välipaloja ja aamiaisia. Tässä Osmo tekee omaansa. Jokaisella on vähän oma lemppari, mutta yleisin "resepti"on:

*banaania
*maustamatonta jogurttia
*pakastemustikoita
*appelsiinimehua

Ihanan KYLMÄ välipala, terveellinen myös.



No joo... nyt menen takaisin lepäämään. Kirjoitelkaahan ystäväiset ja lähettäkää kuvia Suomen luonnosta, itsestänne ja jälkikasvustanne, kiitos!!! =)=)=)

p.s. Minä olen tänään viimeistä päivää 1-vuotias! ;)

Ei kommentteja: