lauantai 5. syyskuuta 2009

Pari sanasta kuulumisia

Viime viikon Jani on ollut melkein lomalla. Hän kävi kyllä kahtena aamuna Churchie:ssä, eli siellä poikakoulussa, jossa kausi alkaa taas pikkuhiljaa. Mutta on saanut nukkua muutaman aamun ja muutenkin lepäillä. Ansaitusti. Ja meistä muista on tietenkin ihanaa, kun hän on kotona. =)

Lapsilla on koulua 2 viikkoa jäljellä ja sitten on 2 viikon loma. Sen jälkeen alkaa viimeinen lukukausi tätä vuotta. Aika menee ihmeellisen nopeasti. Koulu menee kaikilla tosi mukavasti, siitä ollaan kiitollisia. Esimerkiksi Otso on saanut ranskasta kunniakirjan ja monet aineet menevät tosi, tosi hyvin. Alma oli mm. matematiikkakilpailussa nopein ja kaikki vastaukset olivat vielä oikeinkin. Osmo saa palkintoja jatkuvasti menestyksestä, aktiivisuudesta, reilusta kaveruudesta tai hyvästä käytöksestä. Muistutankin Osmoa joskus, kun hänellä on...hmmm....haasteellinen hetki käytöksen suhteen kotona...että "mitäs se opettaja sanoikaan sulle... että *Osmo, you are just like an angel*...niin oletko nytkin..." =) Amoksen uhmaikä alkaa laimentua. Hän uskoo jo usein, kun jotakin kieltää. =)

Kielestä... Huomaa selvästi, että kaksi vuotta englanninkielisessä maassa alkaa vaikuttaa puhekieleemme. Suomi on tietenkin vielä vahva vain kahden vuoden jälkeen ja me olemme "lukuahmattiperhe", eli luemme kaikki melkein koko ajan...että se auttaa.... paitsi silloin, kun lukee enkuksi... heh heh! Osmo on tosi innostunut onneksi tekemään tehtäviä suomenkielisistä harjoitus-, ja koulukirjoista. (Kiitos vaan niitä tänne lähettäville, ne ovat TODELLA mieluisia!!! Ja todella hyödyllisiä!) Hän tekee niitä ihan jokaikinen päivä.

Puhekielessä sen huomaa niin, että esim. Osmo korvaa useat sanat enkulla, koska enkunkielinen sana tulee nopeammi mieleen. Esimerkiksi pelasimme Alias-sanaselityspeliä suomeksi ja sana oli "tikkaat", hän sanoi "ladder"... ja hän sanoo usein esimerkiksi "Kirjoita opettajalle *note*." Tai koko lauseet tulevat usein enkuksi..."Let´s go shopping... I love school... Where is my hat..." jne.

Minä olen saanut asioita vihdoin eteenpäin niin, että voin alkaa mainostaa varmaan ensi viikolla. Mutkia tulee matkaan aina välillä, nytkin olen vaan odotellut mainosten jakamisen suhteen sitä, että saan aktivoitua uuden sähköpostiosoitteen, mikä ei vaan onnistu. Toivottavasti Jani keksii sen pian tai saa apua.

Olin aamulla Otson ja Amoksen kanssa pyöräilemässä. Pelikaanit olivat vakiopaikallaan. Ihastelimme niitä pitkään. Mä suorastaan rakastan pelikaaneja!!!


Olimme puistossa jonkin aikaa.


Pikkuveli oli iloinen, kun isoveli leikitti häntä.


Vielä pari sekalaista kuvaa...Tässä lähikuva Osmon "Josh"-kalasta.


Leikkejä... =) Junaleikki vuorossa...Nelli veturinkuljettajana! =)


Nyt just täällä on Ruudun perheen lapset. Nappasin äsken nuorimmaisesta "parista" kuvan. KIITOS KALLISILLE JUNARADASTA! =) Osmo ja Amos tykkäävät siitä PALJON! =) (Ja muuten kiitos Ruuduille vaatesäkistä ja rattaista! ) =)


Mukavaa viikonlopun jatkoa lukijoille! =)

Ei kommentteja: