torstai 10. syyskuuta 2009

WAKAKIRRI

Australiassa järjestettiin 18. kerran valtakunnallinen tapahtuma nimeltä Wakakirri! (Klikkaa vaaleanpunaista linkiiä, siellä on lisää tietoa.) Wakakirri tulee erään aboriginaaliheimon kielestä ja sana tarkoittaa "storytelling" eli "tarinan kerrontaa".

Koulut saivat osallistua Wakakirriin, tarinan kerrontaan, esim. laululla, tanssilla, näytelmällä, taiteella jne. Aiheena oli parempi huominen; mitä positiivista koulu toivoo ympäristöltään; minkä asian puolesta koulu haluaa puhua! "Make positive impact on the world around you" on tapahtuman motto.

Alman koulu osallistui esikarsintaan pari kuukautta sitten ja pääsivät jatkoon. Eilen oli finaali ja WONDALL HEIGHTS VOITTI!!! =)=)=) Eli he pääsevät nyt koko Australian loppukarsintaan. Sinne ei mennä paikan päälle vaan sinne lähetetään video esityksestä. Näin myös syrjäseutujen oppilaat voivat osallistua.

Tapahtuma oli upea! Se oli hauska, iloinen, positiivinen, lapset olivat IHANIA... tanssit hienoja!!! Ajattelin Alman koulun esiintyessä, että "paras tanssi", vaikkeivät voittaisikaan...mutta niin se voitto tuli, eikä ihme!!! Tanssi oli UPEA!Siellä ei saanut kuvata, eli kuvia ei ole, mutta kiinnostuneet, käykää tuolla Wakakirrisivuilla, pääsee vähän fiilikseen! =) Tästä linkistä voi katsoa esimerkikisi videoita eri sarjoista, joissa mm. "outback":in eli sisämaan lapset esiintyvät. Katsokaa "3 dingo brothers"! Se on liikuttava!!! =)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Way to go! Congrats Alma and the other dancers!!!

Tuolta ylemmästä (vaalenpun.) linkistä löytyi myös muutama kuva Alman koulusta ;) yksi tanssijoiden ryhmästä ja muutama opettajista? tai järjestäjistä. Saa antaa koululle tähtiäkin ;) kaikki joukolla Alman koulun esitykselle/tarinalle TÄHTIÄ JAKAMAAN!

Hienoa että siellä kouluissa tuollaista yhteistä tekemistä joka varmasti parantaa sitä yhteishenkeä ja ryhmässä työskentelyä. Saatikka miettimään noita elämän tärkeitä asioita.

Tuo Dingo- juttu löytyy otsikolla Laura State School/A Film ;) Mahtavia lapsia kaikki!!!

AIVAN IHASTUTTAVAA <3

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ollutkin, Sari!!! ja kiitos näistä lisäinfoista!! =)

Halein Nina